Koud...!!! - Reisverslag uit Mindelo, Kaap Verdië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu Koud...!!! - Reisverslag uit Mindelo, Kaap Verdië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

Koud...!!!

Door: Roel en Jacqueline

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

21 Januari 2013 | Kaap Verdië, Mindelo

Zo af en toe kijken we op het internet naar het nieuws uit de wereld en ook even op de website van het KNMI. Vorst, sneeuw en gevoelstemperaturen van -15 bij jullie.

Maar hier is het ook koud!

's-Nachts daalt de temperatuur al bijna naar 21 graden en we lopen
's-avonds vaak rillend met een vestje aan door de stad. Gelukkig schijnt dan overdag de zon weer en loopt de temperatuur op naar zo'n 25 graden, zodat we weer in t-shirt en korte broek boodschappen kunnen doen en met de honden kunnen wandelen.

De meeste boten zijn inmiddels vertrokken naar de Carieb of Brazilie en het wordt alweer leeg in de haven. Wij maken ondertussen bijna deel uit van de lokale bevolking. Iedereen in het stadje kent ons en de beide hondjes. Vaak worden we in accentloos Nederlands aangesproken door Kaapverdianen die 20 of 30 jaar in Nederland gewoond en gewerkt hebben, meestal in Rotterdam. Antonio dos Santos heeft al die tijd op de veerboot Hoek van Holland - Harwich gewerkt en is nu met zijn vrouw teruggegaan. Hun kinderen wonen nog in Nederland. Ze kunnen hier niet echt wennen, ze voelen zich buitenlanders en missen het tot in de puntjes verzorgde systeem uit Nederland. Op de een of andere manier hebben wij daar niet zo'n probleem mee.

Wel genieten we van de vele producten in de winkel die rechtstreeks uit ons kikkerlandje worden ingevoerd, pindakaas, Edammer kaas, loempia's, bitterballen en goudreinetten...

Er is hier altijd en overal muziek, het lijkt wel of iedereen hier gitaar speelt of een prachtige zangstem heeft. Bijna iedere dag zitten we wel een uurtje in een of ander klein cafeetje waar levende muziek gespeeld wordt. Meestal gaan we daarheen met zeilvrienden uit Portugal, Duitsland, Servie, USA, Zwitserland of Frankrijk. Gisteren arriveerde een zeilboot met een Nederlandse bemanning waarvan we een van de vrouwelijke opvarenden herkenden uit Menorca. Zij had in 2010 een betaalbare ligplaats voor ons geregeld in Mahon en is nu weer onderweg naar Zuid-Amerika. Het zeilerswereldje is klein maar erg gezellig!

We houden jullie op de hoogte...

Roel en Jacqueline.

• 21 Januari 2013 - 19:13

Ron:

He jullie!!
    Klinkt toch allemaal erg relaxed he...terwijl hier het weekend echt winter was......Nu met de restanten opgescheept..;-)
    Nog paar dagen dan stijgt de temperatuur en is het weer oer-Hollands.
    In het nieuws gaat het inmiddels al weer meer over Wesley Schneider en Yolanthe dan over welk weer-alarm dan ook.....we relativeren onszelf uitstekend!
    Geniet lekker verder van jullie bijna local-live daar.......doen ik dat hier!!
    Take care!