WiFi - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu WiFi - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

WiFi

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

13 Februari 2007 | Spanje, Madrid

Yesss!!!
Zojuist mijn eerste succesvolle verbinding met het internet gemaakt met mijn Wiefietje. We liggen voor een pizzeria/trattoria genaamd Toscana aan de kade van de prachtige natuurlijke haven van Mahon op Menorca. Het is de grootste natuurlijke haven ter wereld op Pearl Harbour na. Nu heeft de pizzeria kennelijk een draadloos netwerk zonder beveiliging en daar kan ik dus mooi op meeliften. Leuk toch? En snel.
Wij zijn drie dagen geleden ondanks de voorspelling voor zeer harde wind van Ciutadella naar Mahon gezeild. De wind bleef in Ciutadella gewoon matig. Dat hebben we geweten! We waren gelukkig net om de zuidwestpunt van Menorca, Kaap Dartuch heen`toen de wind aanviel. We zaten zonder het te verwachten in een hevige storm. Gelukkig blies die ons in de goede richting en duurde het maar een uur of twee voordat het weer wat afnam, al bleef het toen ook nog hard waaien. We voeren op alleen maar het kluivertje 6 knopen en de zee bouwde in no time heel erg op. De achteropkomende golven waren niet alleen hoog maar heel erg steil en één keer beukte zo'n watermuur schuin op de kont van het schip, waardoor we een rare beweging maakten en de golf in de kuip kregen. Even werd de kont zijdeling diep in het water gedrukt maar heel snel herstelde onze Horizon zich weer. We voeren op een paar mijl vanaf het eiland op een waterdiepte van zo'n 70 meter, de golven komen vanaf veel dieper water, zo'n 1000 meter diepte tussen Mallorca en Menorca. Vermoedelijk worden ze daarom zo nel zo hoog. Deze keer had de stuurvrouw het bepaald niet breed, ikzelf wordt erg relaxed onder zulke omstandigheden, waarschijnlijk omdat het natuurgeweld zo groot is dat ik me erbij neerleg dat ik het daar maar mee moet doen. We hebben weer wat schade aan de zeilen en ook hadden we ineens weer startproblemen. Die laatste hebben we, denk ik, wel weer opgelost.Er is hier een zeilmakerij maar die zijn nog tot a.s. maandag op vakantie, we bekijken of we de reparatie zelf uitvoeren of gewoon lekker hier wachten. Het is nu geweldig weer, volop zon, een zacht windje en een heerlijke temperatuur buiten. Gisterenavond hadden we drie franse zeilers, twee jongens en een meisje, aan boord en hebben we het met zijn allen erg gezellig maar vooral ook erg laat gemaakt. Het is nu twee uur en op de franse boot is nog geen beweging. Dat drietal is in december vertrokken vanaf de franse middellandse zeekust en ze zijn via Corsica, Sardinie en Malta naar Tunesie geweest en vandaar weer naar de Balearen. Hiervandaan gaan ze via de Mallorca, Ibiza en Spanje naar Marokko en dan via Portugal naar Bordaux, waar ze over een maand willen zijn. Met zijn drieen in een boot van misschien achtenhalve meter wordt er dus stevig gezeild.
Zo, jullie zijn weer op de hoogte, nog snel even een paar anderen een berichtje sturen.
Tot snel,
Roel en Jacqueline

• 13 Februari 2007 - 18:00

Ben Roters:

Hallo luitjes, 'n wifi ken ik niet. Wel 'n Bifi. Is 'n wifi dan n Italiaans worstje waarop je kunt internetten? Hoe dan ook: smullen van jullie avontuur. Die zeilen kun je toch zelf wel weer aan elkaar naaien. Roel kan toch alles......:-) Gr Ben