Horizon - Reisverslag uit Tarifa, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu Horizon - Reisverslag uit Tarifa, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

Horizon

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

22 Augustus 2006 | Spanje, Tarifa

We liggen nu drie dagen in Tarifa, waar de ferries naar Tanger af en aan varen. Veel Marokkaanse gezinnen die weer aan het werk gaan in Nederland. Drie dagen geleden zagen we voor het eerst van ons leven Afrika liggen aan de overkant van de Straat van Gibraltar, magic!!
De afgelopen dagen heeft de Levante (oostenwind) zich van haar sterkste kant laten zien, overdag 7 tot 8 Beaufort en ´s=nachts tegen de ochtend 9 of 10 (52 knopen). Het trekt stevig door de straat. We liggen met 6 lijnen aan de kademuur gesjord, de eerste nacht zijn er twee gebroken.Er liggen hier nog 3 zeilkjachten te wachten op rustiger weer. De eerste, een spanjaard, ligt per dag af te takelen. Scepter en preekstoel uit het dek gebroken (parkertjes zijn toch minder sterk dan onze lassen). Genua aan flarden gewaaid omdat die niet goed ingerold kon worden etc. De boot van onze Marokkaanse vrienden uit Cadiz ligt hier ook en wij houden een oogje voor ze in het zeil. Hij moest perse op tijd in Casablanca zijn voor zijn werk (hihi)en dus namen ze de ferry. Binnen een paar dagen komt hij zijn boot hier ophalen om naar Marina Smir te varen. De derde is een groot stalen jacht uit Arhus, Denemarken, niuks aan de hand dus.
Op de fotootjes zie je in de verte de kust van Marokko, de ferry naar Tanger en ons scheepje aan de kademuur. We vertrouwen erop dat die bolder op de kant het wel houdt...
Zo, jullie zijn weer helemaal op de hoogte, keep in touch!
Groetjes van,
Roel en Jacqueline.

• 22 Augustus 2006 - 19:40

Erwin:

Al weer een heel avontuur. Die bolder zal het wel houden. Stel je voor dat die van de kade op jullie bootje valt.....
    Hopelijk gaat de wind iets liggen en kunnen jullie verder de Middellandse Zee op.

Gr. Erwin

• 23 Augustus 2006 - 16:00

Caroline Otje:

leuk weer wat te lezen,lijkt zo dichtbij marokko.geniet van de overtocht met dolfijnen en potvissen.wij vonden dat met de toeristenboot al geweldig!oh ja daar achter dat kasteel hebben ze heerlijke koffie met churros.opa frituurt ze waar je bij staat!groeten en goeie oversteek! line van luis.

• 23 Augustus 2006 - 16:04

Caroline Otje:

• 24 Augustus 2006 - 08:18

Yacine:

I didn't understand the whole thing but I know it's the description of your trip Cadiz-Tarifa.
    Good sailing and see you soon

• 24 Augustus 2006 - 08:29

Rob Broecks:

Lieve Jacq en Roel,

Ik heb zojuist een kantje of 30 tekst getikt naar jullie maar kennelijk is

• 24 Augustus 2006 - 08:46

Rob Broecks:

Lieve Jacq en Roel,

Ik heb nu inmiddels drie mails verstuurd van elk 30 pagina's maar heb het flauwe vermoeden dat er toch iets mis is gegaan met het versturen. Ik volsta nu dus maar even met een kortere mail.
    Ik heb in de andere mails mijn verwondering en bewondering uitgesproken over het door jullie ondernomen avontuur. Schitterend, in een woord schitterend. Wat een lef hebben jullie zeg! Maar wat zullen jullie een geweldige tijd hebben saampies zonder al dat gezeik uit Holland. Ik kan mij er daar iets bij voorstellen door mijn eigen avontuurtje op de Antillen. Jullie weten wellicht dat ik daar met mijn gezin drie jaar heb verbleven. Super was dat. Door lichamelijke problemen moest ik daar helaas weg (nierfalen) en ben met frisse tegenzin teruggekomen in Holland. Inmiddels heb ik een nier van Els gekregen en gaat alles weer de goede kant op met mij. Ik heb voor die tijd 2 jaar gedialyseerd en daar wordt een mens niet echt vrolijker van.
    Ik heb van jullie avontuur gehoord van Toon Willems, die kennelijk regelmatig contact met jullie onderhoudt. Momenteel werk ik bij BIZ en heb het daar goed naar mijn zin.
    Ik zou het helemaal super vinden om van tijd tot tijd iets van jullie te horen (lezen) en heb genoten van de foto's op jullie site. Wellicht als jullie een keer in de gelegenheid zijn kunnen jullie mij een mail sturen op mijn prive adres. Dan kan ik ook meer de tijd nemen om uitvoeriger te mailen. Op het werk geeft dat immers toch beperkingen.
    Ik vond overigens Jacq dat je er op de foto's nog even goed uitziet als 20 jaar geleden. Gewoon een jonge kip nog. Wat een figuurtje joh. Ik kan helaas niet hetzelfde zeggen van Roel. Hij ziet er echter wel erg stoer uit (Doris Rijkers).
    Ik ga afronden jongens. Stuur mij als je de gelegenheid heb een keer een mailtje.

Groeten, heel veel plezier verder en....... tot horens.

Rob.

• 27 Augustus 2006 - 19:12

Pascal Roussel:

Zo,het heeft even geduurd voordat ik jullie (site)heb gevonden. Valt niet mee om al die punten op de juiste plek te zetten. Maar goed.
    Leuk om jullie zo ver weg, zo dichtbij te kunnen volgen! Heel veel plezier en geniet er van..