Marokko - Reisverslag uit Al Hoceima, Marokko van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu Marokko - Reisverslag uit Al Hoceima, Marokko van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

Marokko

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

07 Oktober 2006 | Marokko, Al Hoceima

Zo, we zijn weer terug in Marokko. Na een paar daagjes aan de Spaanse Costa del Sol zijn we weer overgestoken, ditmaal naar El Jebha. De Costa was best mmoi maar erg toeristisch, windstil en erg commercieel. We zijn om 8 uur in de avond vanuit Estepona vertrokken en er was geen wind; Dat veranderde gedurende de nacht en er kwam wat veel wind, zodat we urenlang brekende golven over de boot kregen en het grootzeil scheurde. Onder gehavend tuig zijn we doorgegaan naar Marokko, tegen de wind terugkeren was trouwens geen optie. We hebben in El Jebha zelf het grootzeil weer genaaid en zijn daarmee dus naar Al Hoceima gezeild. Inmiddels is het weer aan het scheuren dus gaan we straks maar weer naaien in deze hitte, een zeilmaker is hier niet.
El Jebha leeft in de Middeleeuwen. Het bergvolk komt met ezeltjes naar het dorp voor de markt en om twaalf uur wordt de generator gestopt zodat het licht overal uitgaat. Er zijn geen verharde wegen. De plaatselijke bakker bakt brood in een steenoven op houtvuur, veel mensen brengen hun zelfgemaakte brood bij hem om het te laten bakken. Ook hier weer allerhartelijkste mensen en we hadden al snel een gids, Hassan; een marokkaanse jongen die zo graag met iemand engels wilde praten. Hij had kennelijk net een moeilijk woord geleerd want een par keer per dag had hij het over: uproksiemaatelie. s Avonds op een terrasje hebben we nog thee gedronken met zijn drie leraren, die bevestigden dat Hassan een goede leerling was, maar ook de grootste praatjesmaker van het dorp...
Op de fotootjes zie je behalve El Jebha ook nog The Rock (rots van Gibraltar) en de Costa del Sol.
Tot binnenkort...
Groetjes en liefs van,
Roel en Jacqueline.

• 08 Oktober 2006 - 13:59

Dik G:

Hé hallo hier weer eens een berichtje van mij.
    De reisverhalen zijn nog steeds erg leuk om te lezen, ik ben blij om te horen dat er ook nog wat praatjesmakers genaamd Hassan in Marokko zitten. De avonden zijn in ieder geval goed gevuld met het naaien van het grootzeil. En het nuttigen van een versnapering op het terras.

Groetjes vanuit het drukke stads/gezinsleven.

Dik en familie.

• 09 Oktober 2006 - 05:04

Ron W.:

Met jullie VOC-mentaliteit is niets mis! De Nederlandse historie een beetje terugkijkend met die van onze voorvaderen des te meer, maar daar had JP even geen erg in gehad gelet op de commentaren in de NRC en de Volkskrant. Ach ja...hij roept ook maar eens wat! Laat verder jullie radiootje maar uit want buiten de bekende verkiezings-retoriek zal daar weinig nieuws zijn! Des te leuker is elke keer jullie nieuws!
    Take care!!

• 25 Januari 2007 - 12:55

Naima:

Hallo jebha is prachtig ik ga er elke zomer heen mijn familie woont daar.Er valt van alles te doen daar.En het eten is heerlijk
    Groetjes naima