Piraten!!! - Reisverslag uit Hammamet, Tunesië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu Piraten!!! - Reisverslag uit Hammamet, Tunesië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

Piraten!!!

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

25 Mei 2007 | Tunesië, Hammamet

We wisten natuurlijk dat ze er waren maar hielden er toch geen rekening mee da wij ze zouden tegenkomen: piraten!. Eerst zagen we een stipje aan de horizon maar het werd snel groter, ze kwamen dichterbij... Daarna hoorden we keiharde muziek van Celine D., afgewisseld met panfluitdeuntjes. Aan dek bevonden zich behalve enkele piraten ook honderden europese toeristen, te herkennen aan het overgewicht, korte broek en teenslippers. Op de foto kun je zien welk beangstigend schouwspel aan ons voorbijtrok.
We liggen trouwens nog in Hammamet te wachten op de prijsopgave voor een schilderbeurt. We hebben daarvoor Wolfgang Reichstein, steunpunt van de Trans-Ocean Organisatie te Hammamet, aan boord gehad. Zijn vrouw Eva weet een goed wijnadres en gisterenavond hebben we weer wat nieuwe voorraad rosé en rouge gestouwd. Het zijn aardige mensen en ze zijn een paar jaar geleden met hun schip hier terechtgekomen. We liggen weer in een WiFi-netwerk zodat we de hele avond via internet hebben zitten bijkletsen met vrienden in Nederland. Wij gebruiken daarvoor Messenger Live en onze naam daarvoor is syhorizon@hotmail.com. Op de tweede foto kun je zien hoe ik in het technische hoekje van onze Horizon aan het werk ben om de verbinding tot stand te brengen. Voor de geinteresseerden in de fles op de voorgrond, die bevat dus Boukkha, tenminste...toen de foto gemaakt werd.
Het is hier superweer, de hele dag zon en meer dan dertig graden. Het is hier een reusachtig groot vakantieressort waar behalve Duitsers en Engelsen ook veel Russen en Polen vertoeven. Het leven hier heeft niets met Tunesie te maken en de opdringerige verkopertjes spreken allemaal dezelfde nederlandse woordjes: "Allemachtig prachtig, kijken en niet kopen, hoe gggaat et met jou?"
Niet echt onze plek, dus. Zodra we de prijsopgaaf hebben vertrekken we. Dan maar geen WiFi...
Roel en Jacqueline.

• 26 Mei 2007 - 11:24

Edwin En Danielle:

Ja, we hadden jullie nog zo gewaarschuwd voor dat soort piraten. Maar jullie hebben het overleefd moet je maar denken. Hebben op deze camping GRATIS wifi, de hemel bestaat dus toch. Moeten alleen heel erg oppassen. Het regent hier nu zo hard dat als dit blijft duren we zo de Atlantische oceaan in drijven! ook hier zijn de sardientjes lekker goedkoop 2,50 de kilo. Lekker met mul op de BBQ. Geniet maar lekker verder in het toeristenparadijs. Gruss Got!!!

• 03 April 2010 - 16:03

Jac:

ben in Sami en denk veel na