vervolg Sardinie - Reisverslag uit Rome, Italië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu vervolg Sardinie - Reisverslag uit Rome, Italië van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

vervolg Sardinie

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

27 Maart 2007 | Italië, Rome

Afgelopen vrijdag zijn we om 14:00 uur vertroken uit Mahon (Menorca) en zijn we naar Calasetta op Sardinie gezeild. De afstand is 200 nM, ongeveer 360 kilometer, en we hebben er precies 48 uur over gedaan, zodat we op zondag om 14:00 uur aankwamen. Een Italiaans en een Engels zeiljacht vertrokken eveneens maar kwamen beide terug naar Mahon vanwege de hoge zeegang. oOmdat het stevig waaide vanuit het Westen konden we ondanks de hoge golven toch lekker zeilen, maar in de nacht nam de wind af en moest de motor erbij om door de golven te komen, zeilslopersweer dus! Om 01:00 die nacht begon het te regenen, om 04:00 uur kregen we het eerste onweersfront over ons heen, onmiddellijk gevolgd door stormachtige wind, waardoor we lekker opschoten. Overdag (zaterdag dus) om 16:00 uur kwam het tweede onweer, precies twaalf uur na het eerste, zelfde verhaal, maar nu overdag en dan ZIE je wat er met de zee (2800 meter diep) gebeurt. We beginnen te wennen aan die "squalls", ze duren maar een of twee uurtjes en ons bootje raakt er niet van onder de indruk wanneer we op tijd zeil geminderd hebben. De zondag verliep zonder problemen en nu zijn we dus in Italie. Na bijna een jaar Spaans en Frans (in Marokko) gebrabbeld te hebben voelen we ons nu een soort marsmannetjes, wat een omschakeling. We moeten erg ons best gaan doen om een paar woordjes Italiaans op te pikken. De omgeving is prachtig, we kunnen de besneeuwde bergtoppen (1800 mtr.) in midden Sardinie van hieruit zien. De N-wind is koud maar het zonlicht overweldigend. Gisteren waren we in het plaatselijke bibliotheekje en de vrouw die daar werkt wist veel van de geschiedenis van de "locals". Eeuwen geleden vertrokken families uit Genua naar Tabarka in Tunesie om daar te werken. Later zijn ze daarvandaan weer gevlucht voor de Franse overheersing en zijn ze hier in Calasetta terechtgekomen. De mensen noemen elkaar hier nog "Tabarghini". Misschien komen we er in Tabarka binnenkort nog wel meer over te weten. De komende dagen dus pizza, espresso, spianata en arrivederci..
Stay tuned...
Roel en Jacqueline.

p.s. Peet vdV en Dineke, bedankt voor jullie berichtjes...

• 28 Maart 2007 - 18:51

Line:

klinkt erg leuk...maar word wel nieuwsgierig hoe het er daar uitziet!heb je al een lijntje zodat we weer kunnen kletsen want luis is weer aan het deurknopstaren.
    groetjes en dikke kus line!!

• 04 April 2007 - 20:38

Astrid:

Leuk om te lezen dat jullie weer back to reality zijn, ziet er goed uit, om een beetje jaloers op te worden, nee hoor het is jullie gegund en jullie voelen je er goed bij, dat geloof ik zeer zeker!
    Even een huishoudelijke vraag: wij hebben onze computer opgeschoond en zijn jullie e-mail adres pleite, ik heb weer een verhaaltje van pa en ma, willen jullie even reageren op ons e-mail adres: le.as@home.nl

Nog veel plezier en genieten, we blijven jullie volgen!

Liefs Astrid, Leo, Lenn & Kyra