Hallo - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu Hallo - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Roel en Jacqueline - WaarBenJij.nu

Hallo

Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline

16 Mei 2006 | Spanje, Madrid

Zo, we hebben het hier in Asturias in de haven van Luarca, prima naar onze zin. Het weer is zonnig en warm en de mensen erg hartelijk en behulpzaam. Het water is zo helder dat we ons anker onder ons zien liggen. Gisterenmorgen weer controle door de Guardia Civil gehad. Ik moet dan met de poaspoorten en de papieren van de boot naar de kant roeien, waar de heren uitgebreide formulieren gaan invullen die dan wel weer in een dossier bewaard zullen worden. Ze zijn vriendelijk en vullen maar wat in. Voor het motornummer hebben ze bijvoorbeeld de typeaanduiding van de marifoon ingevuld, maakt niks uit, toch? We staan versteld van de lage prijzen van eten en drinken hier terwijl de supermarkten echt overvol liggen. Na Frankrijk een verademing. We hebben de tijd dus we doen het weer rustig aan, we willen het een en ander van de Spaanse Noordkust zien en gaan binnenkort van Asturias naar Galicie, La Coruna etc. Op de foto kun je zien dat we al weten hoe we er moeten komen. Op de andere fotootjes zie je ons ankerplekje waar we samen met een gezellig zwitsers stel liggen, die zijn vanmorgen weer vertrokken dus we hebben het rijk weer voor ons alleen. Ook is er een fotootje van de haven hier die vol met alle maten visboten ligt, het is er een drukte van jewelste. De vuurtoren op de foto staat hoog boven ons, we liggen tussen steile klippen.

Dankjewel voor jullie berichtjes, we lezen ze allemaal maar zullen niet altijd iedereen persoonlijk beantwoorden. Ad, Rene, Gijs, Piet uit Zeeland en alle andere ex-collega`s, jullie zijn natuurlijk welkom als je in de buurt komt. Louis, nog even volhouden, het is zo weer vakantie (en zo weer voorbij).
Anne, goede berichten! Sterkte!
Henk Oist..., we komen langzaam achter je aan, hou ons op de hoogte. Die sigaren en de whisky nog even bewaren..
Helmut, Christiane, wir haben die Sidrerias schon gefunden, bis bald?
En tenslotte Sjany en Chris, ja het was hard werken op de Biskaje, maar zeer de moeite waard. We beginnen ons zowaar al een beetje zeezeiler te voelen.

Tot gauw,

Crew van de Horizon.

• 16 Mei 2006 - 18:46

Andrea:

Het begint er nu op te lijken...het mooie weer, het blauwe water. Wij lezen altijd jullie berichten en kijken met smart uit naar de foto´s. Alles gaat hier zn gangetje, bootje weer in t water en de eerste zeildag zit er alweer op. Ik mis wel jullie aanwezigheid in de haven.

Groetjes Andrea

• 17 Mei 2006 - 07:05

Ron W:

He hallo opvarenden! Wordt steeds mooier zo te zien. En warmer ook! Hadden nog het plan jullie per motor te bezoeken maar jullie duiken wel heel snel zuidwaarts....en jullie hoeven niet terug natuurlijk!
    Reis veilig en fijn!
    Ron

• 19 Mei 2006 - 13:15

Rob D:

hoi roel en jacqueline. geweldig om jullie avonturen zo'n beetje te kunnen volgen. zal dat blijven doen en wens jullie het allerbeste !! groeten van rob dekkers.
    PS als je in de buurt van marokko komt, laat het ons weten...

• 19 Mei 2006 - 17:38

Ad Theuns:

Beste roel en jacqueline,

Hartstikke leuk jullie verslagen. We lezen ze met plezier. Hoe gaat het met de gezondheid? Missen jullie Strijensas niet enorm. Het seizoen is bij ons erg laat op gang gekomen ivm het koude voorjaar. De Pampero wacht nog steeds op een nieuw baasje. Er komen wel wat reacties, maar de botenhandel is nog steeds erg slap. We houden jullie op de hoogte. Alle goeds van de "bemanning" uit Strijensas.

• 20 Mei 2006 - 16:09

Dik G:

Foto's zien er prachtig uit. Eindelijk wat betere weersomstandigeheden. Hier komt de zomer langzaam op gang.

Groeten van mij en al mijn meiden.

• 30 Mei 2006 - 15:18

Fred J:

He Roel (en crew)
    Ik sprak vandaag (29.05.2006) Frans N ( ps. hij heeft sinds kort weer gezinsuitbreiding) en hoorde van je site !!! Ziet er leuk uit en een goede manier om op de hoogte te blijven !!!
    Veel suc6 en een behouden vaart !!!
    groet Fred J uit Mssl

• 31 Mei 2006 - 19:46

Nina En Ro:

heerlijk zeg, wat zijn wij jaloers!
    Hier gaat alles zijn gangetje, de zomervakantie in zicht en wie weet tuffen we langs in onze superauto deze zomer! (tenzij jullie dan al ergens in zuid amerika zitten, dan wordt t een stuk lastiger hihi)
    Hoewel het weer lekker Hollands is (regen dus en weinig voorjaarszon) is t balkon al Oranje gekleurd, wnat met het WK voor de deur is Nina helemaal in oranje sferen. Roland gaat goed op zijn werk, mocht het lukken dan gaat hij 4 dagen werken (als Nina meer onderwijsuren krijgt en met haar andere parttime job stoppen kan)
    Ook is t koppie weer fris en krijg Roland om de haverklap luxe cadeaus van t werk ( platte monitor hier, laptopje daar, we klagen niet!)
    Ouders Bossink vertoeven in Italië dus ja, jaloezie alom haha! Stijn rommelt wat aan in het lege Lochemse huis (veel vrienden veel zooi, zoals t hoort dus).
    10 juli begint onze vakantie, en we gaan lekker 3 weken op pad. De auto wordt ingericht als logeerruimte (mochten we ons tentje niet op kunnen zetten, of geen zin hebben).
    Na dagen van frustratie zit de nieuewe autoradio er nog niet in , maar er is hoop. Wellicht dat we voor 10 juli dan nog wat MP3-tjes kunnen downloaden, lang leve Kazaa!
    Het huisje is dringend aan wat onderhoud toe, de plinten liggen er na 2 jaar nog steeds niet in, maar ach, we zien al dat hout toch allang niet meer liggen in de huiskamer :)
    Afgelopen week Hemelvaartsdag naar de Rotary boekenmarkt geweest (Nina met vriendin) en voor 20,00 een stapel van 52 boeken op de kol getikt, mooi cadeau voor ro en ach daar heb je veel voor over, al breekt je rug van t sjouwen haha!
    Ro bivakkeer inmiddels 1 keer per week bij Bart, lekker dichtbij zijn werk en wel zo gezellig. Cynthia en Falko doken zondag nog op, lekker spellen gespeelt en helaas, Nina verloor vooral en Ro won alles.
    Nina is overgeplaatst naar filiaal deventer, dus weer een uitdaging voor de boeg. Al met al kabbelt t wel door hier, we genieten van de verhalen en hopen net zo bruin te worden komende zomer.... liefs van de muppets uit Deventer

• 02 Juni 2006 - 17:19

Kor Boterkooper:

Hoi Roel en Jaq. Ik vind het heel leuk om jullie te volgen. Ben ook een zigeuner echter dan op het land. Buiten mijn chaletje in Ermelo heb ik nu ook een heel leuk apartementje voor E. 200 per maand all in. Je gelooft het niet. Nu de liefde nog en ik heb het voor elkaar. Groetjes en prettige Pinksteren. Met terugwerkende kracht, neem ik aan :-) Kor.