long story short
Door: Roel
Blijf op de hoogte en volg Roel en Jacqueline
31 December 2012 | Kaap Verdië, Mindelo
De balans: gescheurde genua, windbesturing kapot, kijkglas van dieselfilter gebroken, mastlier kapot en linkerschouder kapot.
Na diverse bezoeken aan hospitaal en hardware-shops is de schouder goed herstellende en zijn de overige zaken gerepareerd.
Ondertussen hebben we vele fijne ontmoetingen gehad. We dronken koffie bij Aad en Helena Twigt van de Helena Christina. We kregen een gesigneerd boek van hen: "Salty dreams". Zij zeilen al vanaf 1971 en schreven meerdere boekjes over hun reizen.
We waren aan boord van het Nederlandse zeilende vrachtschip Tres Hombres die zonder motor lading vervoert naar de Cariben. Momenteel slepen ze een stuurloos Duits jacht met zich mee dat ze midden op de Atlantic hebben opgepikt.
We werden uitgenodigd voor een bezoek aan de Oosterschelde door de supersymphatieke jonge kapitein. We hebben aan boord gegeten en toen we vertelden dat we al zeven jaar uit Nederland weg waren kregen we een cadeaupakket aangeboden met pindakaas, rookworst, drop, stroopwafels, rode kool met appeltjes van HAK enz.! Smullen dus.
De Oosterschelde is een rondje om de wereld aan het zeilen met passagiers aan boord, ze zijn nu onderweg naar Brasilie en gaan via Kaapstad, Madagscar, Australie en Kaap Hoorn uiteindelijk terug naar Europa.
We brengen veel gezellige uren door met Ivo en zijn gezin met zeiljacht "Vlaag II". Ivo voer al in 1970 met een triplex zeilbootje op de Pacific waar hij Bernard Moitessier ontmoette. Hij wordt genoemd in het boek van Moitessier. We kennen nu het levensverhaal van Ivo en zijn behoorlijk onder de indruk!
Vanmorgen ging er iets helemaal mis met de (grote) veerboot uit Sao Antao. Bij het aankomen hier drifte het enorme schip dwars over de ankerplaats van de zeilbootjes en ramde een voor anker liggende catamaran, die daardoor ontmast werd en grote rompschade opliep. Andere boten moesten het anker kappen en zich uit de voeten maken. Er waren gelukkig geen persoonlijke ongelukken.
Het is Oudejaarsdag 2012 en we zijn nu zeven jaar onderweg. De drie lijken van jonge mannen die gisteren in een greppel langs de dorgaande weg hier werden gevonden zijn opgeruimd. Er is een groot feest in voorbereiding voor vannacht.
Wij blijven vannacht in de buurt van de boot en de hondjes. Het is hier nu 25 graden en we verwachten dat Ivo vanmiddag terugkomt van zijn tweedaagse bezoek aan Sao Antao. Misschien dat we ons flesje 20 jaar oude port dat we kochten op de Tres Hombres deze nacht wel samen leeg kunnen maken...
R & J
31 December 2012 - 15:49
Ron:
Hey jullie,
Op de eerste plaats nog gefeliciteerd met de verjaardag van Roel op de 28e.....stom vergeten en niet zo mooi;-)
Verder weer vol avonturen daar....hoewel deze van minder plezierige aard zijn.
Hopelijk snel weer hersteld, zo wel schouder als scheepsonderdelen.
Goed om weer een update te lezen.
Hier 1.5 week vakantie en is ook wel heel erg lekker.....geen wekker...geen ritme, in elk geval erg onregelmatig ritme en veel mensen zien met bijbehorende hap en glaasje wijn.
Wens jullie een hele goede jaarwisseling(met de Port) en vooral alle gezondheid, goeds, geluk en veilige mijlen in 2013!!
Take care,
Knuffel,
R. -
31 December 2012 - 16:14
Japc:
Ook van hier nog de felicitaties Roel. 7 jaar is al weer een hele tijd maar het lijkt als de dag van gisteren dat jullie gingen. In de tussentijd veel meegemaakt en zo ook nu weer. Blijven met veel plezier jullie berichten volgen. Had een collega die naar Sal Rel ging maar die zag het niet zitten om ff wat bij jullie te droppen.We wachten een beter moment af. Hier alle voorbereidingen voor de jaarwisseling getroffen, dat wil zeggen, wij hebben alle twee de nacht en ik ga na lange tijd vannacht maar weer eens in het blauw buiten spelen.
We wensen jullie al het goede en heel veel liefde en gezondheid toe voor 2013, judithanoukpetercaat -
31 December 2012 - 16:21
Marc En Inga:
Wij wensen jullie een Gelukkig Nieuw 2013
En met heel veel Geluk
Ons oudjaar was in ieder geval héél geslaagd
groetjes Marc en Inga -
31 December 2012 - 16:40
Robbie & Dreetje:
Proost op een gezond en zorgeloos nieuw jaar vol geluk, gezelligheiden warme vriendschap voor elkaar!
HAPPY NEW YEAR.
Rob & Andrea -
31 December 2012 - 17:50
Dineke:
Lieve Roel en Jaqueline
Roel nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij wensen jullie een gezond 2013.
Lieve groeten
André en Dineke -
01 Januari 2013 - 20:53
Edwin En Co:
Heftige verhalen in dit bericht zeg! In ieder geval van ons de allerbeste wensen voor 2013, jullie 8e jaar zonder grond onder de voeten. Geniet intens met z'n 2en en al het goeds!
Edwin en co. -
04 Januari 2013 - 18:42
Frans & Janny:
He Roel en Jaqueline,
Fijn dat MINDELO zo'n leuke plaats is om te verblijven maar ju llie hadden andere plannen. Belangrijkste is dat jullie er
Frans geen blijvende persoonlijke dingen aan over hebt gehouden.
Gelukkig hebben jullie de tijd en Suriname blijft wel.
We wensen jullie allegoeds en veel sterkte met alles.
Hopelijk komt alles weer snel in orde.
Lieve groet,
Frans en Janny -
01 April 2013 - 21:30
Adriaan Heemskerk:
Ahoy, Jacqueline en Roel. We zijn, na ons vertrek op 28 februari, op zondag 24 maart aangekomen in Curacau. We hebben, hoewel op de passaatroute varend, alle winden behalve de beloofde NO-wind. Het was veelal ZO, O, Z en zelfs een keer ZW. Maar geen woest weer en zelfs een paar dagen windstilte, die we maar hebben opgevuld met dieselwind.
Alles bij elkaar hebben we 19 dagen over de oversteek gedaan totdat we de eerste eilanden van de Carib naderden. Wat redelijk snel is over ruim 2000 mijl. Zo'n lichte boot als de Blue Bay loopt al gauw de helft van de windsnelheid, ook bij minder wind. Dus we mogen best tevreden zijn. We zijn inmiddels weer naar Nederland teruggevlogen en gaan daar start het zeilseizoen juist. Dus wij blijven voldoen aan het gezegde: Navigare Neccesse Est.
Succes met jullie overtocht naar Suriname. We blijven jullie volgen.
Adriaan Heemskerk